Naisten MM-kisoissa uskomaton sudenkuoppa: Sveitsi ei voittanut peliäkään ja teki vain kolme maalia – pääsi silti todella lähelle mitalia

© Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Jääkiekon naisten MM-kisojen sarjajärjestelmä uusiutui täksi vuodeksi niin, että mukaan A-sarjaan otettiin kymmenen maata kahteen viiden joukkueen lohkoon. A-lohko oli nk. ylempi alkulohko ja B-lohko alempi alkulohko.

A:sta kaikki menivät puolivälieriin ja B:stä kolme parasta. Alemman alkulohkon kaksi parasta putosivat B-tasolle.

Tällaisella järjestelmällä pyrittiin tietysti siihen, että maailman ylivoimaiset ykköset Kanada ja USA sekä piskuiset haastajat, kuten Suomi ja Venäjä eivät joutuneet lilliputtien kanssa samaan alkulohkoon.

Sarjajärjestelmä toimi ainakin siinä mielessä, etteivät tasoerot ryöpsähtäneet alkulohkoissa mitenkään valtaviksi. Toisaalta formaatissa on myös käsittämätön sudenkuoppa.

A-lohkon viimeiseksi jäänyt ja puolivälierissä pudonnut Sveitsi hävisi kisoissa kaikki pelinsä maalierolla 3-25. Niin ikään puolivälierissä tippunut Tsekki puolestaan voitti neljä peliä ja hävisi vain yhden – eli puolivälierän.

Sijoitukset mailla menivät kuitenkin nurinkurin: Sveitsi oli lähempänä mitalia viides häviämällä Tsekki kuudes alkulohkopaikkojensa seurauksena.

MM-kisat jatkuvat lauantaina välierillä. Suomi yrittää haastaa Kanadan.

Turnauksen pudotuspelipuu ja tulokset nähtävissä täältä.