Naisleijonien karvas finaalitappio ja hylätty jatkoaikamaali on ollut maanantain suurin puheenaihe kiekkopiireissä.

Kohauttanut tilanne tapahtui ajassa 71:33, jolloin Naisleijonien Petra Niemisen tekemä maali hylättiin todella pitkän tarkastuksen jälkeen.

Tuomarit eivät koskaan esittäneet virallista syytä maalin hylkäämiselle.

Erikoista tapauksessa oli se, että Yhdysvaltojen maalivahti Alex Rigsby sai samasta tilanteesta, jossa häneen osuttiin, kahden minuutin rangaistuksen häneen törmänneen suomalaispelaajan kampituksesta.

Noin 16 tuntia ottelun päättymisen jälkeen, kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti tulla ulos luolastaan ja ottaa kantaa julkisesti kohutilanteeseen.

– Hyökkäävän joukkueen pelaajalle, joka luo ilman sattumaa kontaktin maalivahtiin, joka on ulkona maalivahdin alueelta, saa kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Jos tilanteessa syntyy maali, sitä ei lasketa, IIHF:n tiedotteessa kerrotaan.

Suomelle ei kuitenkaan tuomittu tilanteessa jäähyä, sillä Naisleijonien pelaaja osui maalivahtiin, joka yrittää pelata kiekkoa.

– Kontakti maalivahtiin on sallittua, jos maalivahti pelaa kiekkoa maalivahdin alueen ulkopuolelle, sillä edellytyksellä, että hyökkäävän joukkueen pelaaja tekee tarpeellisen yrityksen kontaktin välttämiseksi, IIHF jatkoi.

Naisleijonien hylätyn maalin näet Yle Areenan tallenteesta kohdasta 3.07.30 alkaen.

LUE AIHEESTA MYÖS:
Maailman paras pelaaja liittyi Naisleijonien tukijoihin – sometili räjähti: ”Se oli maali!”

Yhdysvaltojen leirissä kohuosuman hylkäämisessä ei mitään epäselvää: ”Sen ei olisi pitänyt olla maali”

Naisleijonien päävalmentaja halusi tehdä protestin MM-kisojen tuomarifarssista – Yle: IIHF tyrmäsi idean seinään

Kalervo Kummola jyrähti MM-finaalin kohutilanteesta – ”Eihän tämä näin voi jatkua”

Historian rumin tuomarifarssi? Somekansa raivoaa: Suomelta vietiin MM-kulta – ”Miten h**vetissä?”

Järkyttävää draamaa! Naisleijonat hävisi MM-finaalin Yhdysvalloille – Suomelta hylättiin maali jatkoajalla