Naisleijonien päävalmentaja halusi tehdä protestin MM-kisojen tuomarifarssista – Yle: IIHF tyrmäsi idean seinään

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue etsii protestin mahdollisuutta MM-kisojen finaalin jatkoerän tapahtumista, uutisoi Leijonat.com.

Ottelussa kohua aiheuttanut tilanne tapahtui ajassa 71:33, kun Naisleijonien Petra Niemisen tekemä maali hylättiin todella pitkän tarkastuksen jälkeen.

Tuomarit perustelivat hylkäystä maalivahdin estämisellä. Outoa tapauksessa oli kuitenkin se, että Yhdysvaltojen maalivahti Alex Rigsby sai samasta tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen häneen törmänneen suomalaispelaajan kampituksesta.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen aikoo selvittää protestin mahdollisuutta liittyen hylättyyn osumaan.

– Haluaisin tietysti tehdä protestin, mutta en ole varma, onko se mahdollista lainkaan, Mustonen sanoi Leijonat.comille.

Protestin mahdollisuus kuitenkin kumottiin hyvin pian Suomen Jääkiekkoliiton toimesta.

– Kävimme juuri IIHF:n puheilla. Mitään protestimahdollisuutta tälläisessä tilanteessa Kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöt eivät tunne, peli on päättynyt, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoi Ylelle.

– Käytännössä jäällä olleet tuomarit ja videotuomarit näkivät tilanteen eri tavalla. Jäällä tuomarit näkivät, että maalivahti olisi kampittanut meidän pelaajan ja antamassa hänelle jäähyä ja hyväksymässä maalia. Mutta sen jälkeen, kun se menee videotarkastukseen, valta siirtyy videotuomareille, Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen taustoitti.

– Videotuomarit näkivät, että kyse on maalivahdin häirinnästä ja hylkäsivät maalin.

Varmaa on se, että jatkoajalla tapahtunutta kyseenalaista tilannetta ei hoidettu oikein tuomareiden suunnalta.

– Se oli jäällä olevien tuomareiden virhe, että he antoivat jäähyn maalin hylkäämisen jälkeen jäähyn, Nurminen sanoi.

– Se on kuten René Fasel totesi, tulkintakysymys. Se oli aika kova päätös MM-finaalin jatkoajalle kotiyleisön edessä, mutta he olivat sitä mieltä.

LUE MYÖS: Järkyttävää draamaa! Naisleijonat hävisi MM-finaalin Yhdysvalloille – Suomelta hylättiin maali jatkoajalla