Historian rumin tuomarifarssi? Somekansa raivoaa: Suomelta vietiin MM-kulta – ”Miten h**vetissä?”

© Kuva: Getty Images

Naisten jääkiekon MM-kilpailut päättyivät myöhään sunnuntai-iltana hämmentävällä tavalla Yhdysvaltojen voittoon.

Hämmentäväksi voiton tekee se, että ensin maailmanmestaruutta juhli jo jatkoajalla Suomi. Kyseisessä tilanteessa Naisleijonien Petra Nieminen laittoi jatkoajalla irtokiekon sisään Jenni Hiirikosken laukauksen jäljiltä ja juhlat olivat valmiit.

Samalla kun Suomi juhli voittoa, niin tuomarit tarkastivat kuitenkin osuman vielä videolta ja monien minuuttien tarkastamisen jälkeen maali hylättiin. Päätös oli yllättävä, sillä monien katsojien ja pelaajien mielestä tilanteessa ei tapahtunut rikettä. Hylkäyksen syynä pidetään maalivahdin häirintää, mutta päätöksen uskotaan olevan väärin tulkittu.

Hylkäyksen jälkeen ottelua jatkettiin normaalisti ja lopulta Yhdysvallat voitti ottelun rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 2-1.

Suomen maalin hylkäys on herättänyt sosiaalisessa mediassa runsaasti keskustelua. Voit lukea ihmisten ajatuksia tapahtuneesta alta.