Yhdysvaltojen leirissä kohuosuman hylkäämisessä ei mitään epäselvää: ”Sen ei olisi pitänyt olla maali”

© Kuva: Leijonat.fi

Suomen historiallinen finaaliottelu päättyi kenties sillä katkerimmalla tavalla. Jatkoajalla Naisleijonilta hylättiin maali pitkän videotarkistuksen päätteeksi, ja Yhdysvallat vei kullan rankkareilla.

Maailmalla hylätty jatkoaikaosuma herätti paljon ihmetystä, mutta Yhdysvaltojen leirissä homma oli selvä maalivahti Alex Rigsbyn mukaan.

– Olin todella varma. Yritin herätellä joukkuetta, etteivät he olisi liian allapäin. Tietysti se oli pitkä tauko heille tutkia asiaa. Mutta tapa, jolla minua estettiin, sen ei olisi pitänyt olla maali, Rigsby kommentoi.

Suomen menestys oli kuitenkin positiivinen tuulenvire naiskiekkoilulle yhdysvaltalaisen Hilary Knightin mielestä. Hän antoi vastustajalle paljon kunniaa.

– Mielestäni tämä oli Suomen paras joukkue, jonka olemme koskaan nähneet. Heille täytyy nostaa hattua. He pelasivat erinomaisen ottelun. He pitivät meidät maalipaikkojen ulkopuolella silloin, kun piti, ja saivat pommpuja silloin, kun piti. On hienoa naiskiekolle, että finaalissa on eri joukkueita, Knight sanoi.

Lue myös: Naisleijonat rohmusivat MM-kisojen henkilökohtaisia palkintoja – hurja edustus myös tähdistökentässä

Lähde: IIHF