Yllätyspaluuta kaukaloihin tekevä Antti Raanta myöntää Ylelle: ”MM-kisat jäämässä väliin”

© Kuva: Getty Images

Vain 12 NHL-ottelua kuluvan kauden aikana pahojen loukkaantumistensa vuoksi pelannut Arizona Coyotesin suomalaismaalivahti Antti Raanta saatetaan sittenkin nähdä tositoimissa vielä kuluvan kauden aikana.

Marraskuun lopulta saakka polvivamman vuoksi sivussa peleistä ollut  maalivahti palasi joukkueensa harjoitusvahvuuteen keskiviikkona. Pelikunnossa 29-vuotias seuran ykkösmaalivahti epäilee kuitenkin olevan vasta parin viikon päästä.

Eri asia sitten on se, pääseekö Raanta tällä kaudella torjuntavastuuseen miestä Coyotesin ykkösmaalivahtina tuuranneen Darcy Kuemperin käytettyä tilaisuutensa maksimaalisesti hyväkseen. Kahden pisteen päässä lännen viimeisestä pudotuspelipaikasta oleva arizonalaisjoukkue roikkuu kiinni playoff-taistelussa pitkälti juuri Kuemperin huippuotteiden ansiosta.

MM-kisoissa suomalaistorjujaa tuskin joka tapauksessa nähdään siinäkään tapauksessa, että Arizonan kausi päättyisi jo runkosarjaan.

– Noin kuukausi sitten puhuttiin asiasta seurajohdon kanssa ja silloin he olivat sitä mieltä, että ne olisi hyvä jättää väliin. Kuntoutus on kuitenkin mennyt hyvin, joten täytyy nyt vielä katsoa pari viikkoa ja miettiä tarkkaan. Jos nyt pääsisi pari peliä ensin pelaamaan täällä, Raanta tuumii YLE Urheilun haastattelussa.

– Mutta jos en pelaa täällä yhtään, aika kaukana on se tilanne, että lähtisin kylmiltään repimään leirille. Kuitenkin kaikki nämä kuntoutusjutut, mitä täällä on tehty, muuttuisivat maajoukkueessa. Pitäisi melkein ottaa oma valmentaja täältä mukaan, että joku tietäisi, mitä on tehty, Raanta jatkaa.

Lähde: YLE