NHL-seuralla järisyttävän kova loppuohjelma – peräti neljä suomalaispelaajaa vapautumassa Leijonien käyttöön?

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens taistelee tällä hetkellä NHL:n itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista yhdessä nimivahvan Columbus Blue Jacketsin sekä nuoren yllättäjän, Carolina Hurricanesin kanssa.

Vahvasti suomalaisedusteinen Canadiens on tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella, joskin vain pisteen Carolinan takana ja tasapisteissä viivan päällä olevan Columbuksen kanssa.

Sen loppuohjelma on kuitenkin armoton. Joukkueen neljän viimeisen runkosarjapelin vastustajat ovat nimittäin NHL:n ehdotonta eliittiä: vastaan luistelevat vielä Winnipeg, Tampa Bay, Washington sekä Toronto.

Ilman rajua ylisuorittamista Montrealin kausi onkin päättymässä runkosarjaan, mikä vapauttaisi Leijonien MM-kisamiehistön käyttöön teoriassa peräti neljä suomalaispeluria.

Nelikosta maalivahti Antti Niemeä tuskin MM-kisoissa nähdään, sen sijaan koko hyökkäyskolmikko Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen ja Joel Armia olisi enemmän kuin tervetullut lisä Slovakian MM-jäille.

Jokaisella luulisi riittävän näyttöhaluja, minkä lisäksi jokainen kolmikosta olisi myös ehdoton vahvistus Leijonille, joka joutuu kisoihin ilman suurta osaa tällä kaudella NHL:ssä loistaneista nuorista tähdistään. Useamman suomalaistähden kohdalla pelit jatkuvat nimittäin NHL:n pudotuspeleissä, minkä lisäksi ainakin Mikko Rantanen, Patrik Laine sekä Sebastian Aho jäisivät mitä suuremmalla todennäköisyydellä joka tapauksessa pois kisoista nuorukaisten sopimusten ollessa katkolla.

Leijona-fanien kannalta eletäänkin nyt mielenkiintoisia aikoja!