Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on häkellyttänyt läpi kauden, vaikka niin hänen kuin joukkueenkin viime ajat ovat olleet isossa kuvassa raskaita. Avalanche sai vaikeille ajoille helpotusta yöllä kurmottamalla Winnipeg Jetsiä numeroin 7-1.

Kun nuorten vuoden 2016 maailmanmestari iski pelissä yhden maalin, nosti Nousiaisten lahja kauden saldonsa jo lukemiin 25+52=77. Maalimäärä on historiallisen kova joukkueen mittapuulla nuorempien pelaajien keskuudessa.

Rantanen on ensimmäinen Avalanche-pelaaja ja seitsemäs sen sekä tätä edeltäneen Quebec Nordiquesin historiassa, joka on pystynyt vähintään kahteen peräkkäiseen 25 maalin kauteen 22-vuotiaana tai nuorempana.

StatsCentre

@StatsCentre
Scoring to make it 2-0 vs WPG, Mikko Rantanen is the 1st @Avalanche player (7th in Nordiques/Avs franchise history) to record multiple 25+ goal seasons by age 22 or younger

Tilasto osoittaa sen, että joukkueen vuoden 2015 kymppivaraus on vastannut heti ensimmäisinä vuosinaan odotuksiin kovalla tahdilla.

Viime kaudella suomalainen tehtaili 81 ottelussa tehot 29+55=84.

Jos oli Rantaselle maali merkittävä, niin samaa voi sanoa kahdesta pinnasta joukkueen näkökulmasta. Avs on läntisessä konferenssissa juuri kahdeksantena, 61 pinnassa yhdeksännen sijan Chicago Blackhawksin kanssa.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:
Murskaavaa ylivoimaa sanojen varsinaisessa merkityksessä – NHL:n tulikuuma tähti yksin kaksoisjohtoon

Halvalla lähti! NHL-seura kiinnitti läpimurtopakkinsa jatkosopimukseen

Mikko Rantasen joukkuekaverilla taas tykkikausi NHL:ssä – tähän on pystynyt aiemmin vain kaksi pelaajaa

Patrik Laineen synkkä putki viimein poikki! Mikko Rantanenkin pääsi juhlimaan