NHL:n surkeimpien joukkueiden joukkoon tällä kaudella valahtanut 2010-luvun menestysseura Los Angeles Kings aikoo räjäyttää nykyisen, liian hitaaksi nyky-NHL:ään todetun kokoonpanonsa rungon taivaan tuuliin.

Seura aloitti nykyisen rosterinsa siivoamisen kauppaamalla puolustaja Jake Muzzinin Toronto Maple Leafsiin muutama päivä sitten.

Nyt kanadalainen mediajätti TSN uutisoi kaikkien joukkueen pelaajien Drew Doughtya, Anze Kopitaria ja Jonathan Quickia lukuunottamatta olevan kaupan, joskin usealla veteraanipelaajalla on sopimuksissaan siirrot kokonaan tai osittain estävä pykälä.

Mediajätti nosti kuitenkin esille kaksi nimeä, jotka ovat herättäneet NHL:n kärkijoukkueissa eniten kiinnostusta. Nämä pelaajat ovat keskushyökkääjä Jeff Carter sekä puolustaja Alec Martinez, joista kumpikin on kuulunut vuosikaudet joukkueen runkopelaajiin.

Ainakin Boston Bruinsin, Arizona Coyotesin ja Nashville Predatorsin kerrotaan olevan kiinnostuneita Carterista. Martinezista kiinnostuneisiin joukkueisiin lukeutuvat puolestaan NHL:n kärkiseura Tampa Bay Lightning sekä Pittsburgh Penguins.

31-vuotiaan Martinezin sopimus päättyy kauden 2020-21 jälkeen. Mies kuittaa sopimuksestaan neljä miljoonaa dollaria kaudessa. 34-vuotiaan Carterin sopimus ulottuu vielä vuoden pidemmälle, kauden 2021-22 loppuun. Keskushyökkääjän kausipalkka on 5,2 miljoonaa dollaria.

MUITA AAMUN NHL-AIHEITA:

Vihdoinkin! NHL:n entinen maalikuningas ja arvokkain pelaaja pelasi kauden avauspelinsä – tuloksena melkoinen verilöyly

Härskiä! Mikael Granlund nöyryytti NHL-vastustajaa tempullaan – ”Hän huijasi kaikkia”

Ykköstähti! Aleksander Barkov loistovireessä – yllätti NHL-huippuvahdin 12 sekunnissa

Tajuton suoritus! Sebastian Aho nolasi NHL:n konkaripuolustajan – fanit ylistävät: ”Sairasta!”