Kanadalainen kiekkoasiantuntija Don Cherry lyttäsi Winnipeg Jetsin Patrik Laineen totaalisesti, kun suomalaisen sanalla sanoen surkeat edesottamukset saivat jatkoa myös keskiviikon vastaisena yönä San Jose Sharks -pelissä.

Asiantuntija on hämmentynyt suomalaisen lamaantumisesta.

– Hän ei näytä mielenkiintoa jäällä.

– Jonkun pitäisi lätkäistä häntä tai jotain. Hän on jätkä, jonka odotin todella painavan kaasua sopimuksen vuoksi, Cherry laukoo.

Hän viittaa sopimuksella Auston Matthewsin jatkopahviin. Jenkki jatkaa Toronto Maple Leafsissa seuraavat viisi vuotta. NHL:n alkukauden ykkösnimi tienaa keskimäärin 11,6 miljoonaa dollaria per kausi.

Laineen kollegan sopimus ei kuitenkaan näyttänyt vaikuttavan suomalaiseen millään tavalla. Tai ei ainakaan positiivisesti.

– En tiedä mitä tapahtuu, minulla ei ole aavistustakaan. Kun hän on metrien päässä vastustajan maalista, kukaan ei pysty ampumaan kiekkoa, kuten hän.

NHL:ssä kaudella 2016-17 debytoinut Laine on tehnyt tällä kaudella vain 25 maalia. ”Vain” siksi, että se on Jetsin kesän 2016 varauksen huonoin kausikohtainen noteeraus. Viime kaudella reppu heilui 44 kertaa ja debyyttisesongillakin kunnioitettavat 36 kertaa.

– Ajattelin vain, että hän on yksi aikojen ja parhaista maalintekijöistä, mutta en tiedä, mitä hänen suhteen aiotaan nyt.

Lähteet: Prime Time Sports, Sportsnet

LUE LAINEESTA MYÖS:
Taas sama kaava toistuu: Patrik Laineelta jäätävä moka ylivoimalla – San Jose tylytti nolosti