Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlundin sopimus päättyy tähän kauteen, eikä uutta paperia ole vielä saatu aikaiseksi.

Canucks omistaa Granlundin oikeudet vielä sopimuksen päättymisen jälkeenkin, mutta 25-vuotiaan suomalaisen ympärillä leijuu silti paljon kysymysmerkkejä.

The Athletic -lehden toimittaja Jason Broughin mukaan Granlundilla saattaa olla hyvin paljon vaikeuksia mahtua Canucksin ensi kauden rosteriin ja tästä syystä on 50/50 mahdollisuus, että suomalaishyökkääjä vaihtaisi joukkuetta kesällä.

Granlund on pelannut tällä kaudella 47 ottelua tehopistein 7+8=15. Pisteet eivät huimaa päätä, kun ottaa huomioon sen, että Granlund on saanut toiseksi eniten peliaikaa kaikista Canucks-hyökkääjistä.

– Granlundin suurin vahvuus on hänen monikäyttöisyytensä. Häntä käytetään kaikissa eri tilanteissa. Useimmiten hän pelaa laitaa, mutta hän pystyy pelaamaan myös sentterinä, Brough analysoi.

Nuori suomalainen kuulostaa ainakin käyttökelpoiselta pelaajalta, vai kuinka on?

– Granlundin ongelma on vain se, että hän ei tee mitään erityisen hyvin. Hän ei ole pystynyt tekemään parhaalla kaudellaan kuin vain 19 maalia (kaudella 2016-17) ja hänen peliään toisessa ylivoimaketjussa on ollut todella rankkaa katsoa. Hän ei ole myöskään erityisen hyvä pelaamaan puolustussuuntaan, eikä alivoimallakaan, toimittaja tylytti.

LUE MYÖS: Hurja nimilista! Arvio: Tällä kokoonpanolla Leijonat lähtee World Cupiin – useita huippunimiä jää sivuun