Viime aikoina isossa kuvassa ehkä hieman vaikeuksissa ollut SaiPa tiedotti maanantaina nettisivuillaan tehneensä jatkosopimuksen Santeri Virtasen, 19, kanssa. Pahvi pitää tuoreen nuorten maailmanmestarin Idän Sputnikeissa aika kevääseen 2021 asti.

Virtanen on tehnyt tällä kaudella läpimurtonsa ”isommilla kentillä”. Liigassa hän on nakuttanut 30 ottelussa tehot 5+3=8 tehotilaston näyttäessä lukemaa +6, Kanadassa pelatussa MM-turnauksessa hän keräsi pinnat 1+2=3 loistaen sielläkin plus-miinus-tilastossa.

Suomen joukkueen sisäisessä tilastossa hän oli jaetulla toisella sijalla yhdessä Kärpät-hyökkääjä Aleksi Heponiemen kanssa. Molempien tilastoihin kertyi turnauksen aikana komea lukema +7.

– Tämä on ollut Santerin ensimmäinen kausi ammattilaisena ja hän on jo ehtinyt osoittaa tasonsa. Virtanen tulee olemaan iso palanen kahden seuraavan kauden joukkuetta. Todella hienoa jatkaa yhteistyötä, joka toivottavasti joku päivä johtaa Santerin osalta vielä isompiin ympyröihin, SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kehuu.

Mielissään on myös pelaaja itse.

– Mahtava fiilis tästä jatkosopimuksesta. Lappeenranta ja SaiPa ovat kohdelleet minua paremmin kuin hyvin. Oli täysin selvää, että haluan jatkaa täällä ja innolla odotan jatkoa, Virtanen kommentoi.

Lappeenrantalaisjoukkue on Liigassa tällä hetkellä vasta kymmenentenä, seitsemän pinnaa ensimmäistä putoajan paikkaa edellä. Toisaalta suoraan puolivälieräpaikkaan matkaa on vain kolme pistettä.

SaiPan osalta kausi jatkuu keskiviikkona HPK:n vieraana.

LUE MYÖS:
Yllätyskaappaus! Tappara hankki maalilleen NHL-lupauksen – pelannut myös maajoukkueessa

Nyt tärähti! Liiga-seura tiedotti neljästä jatkosopimuksesta – ensi kauden joukkueeseen nimiä joka pelipaikalle

Hanskat tiskiin lopullisesti! Seuraavakin tähti lähti Liigan kriisijoukkueesta – ”Tilanteemme on, mikä on…”