Sekä Liigassa pohjalle vajonnut kriisijoukkue Ässät että keskikastissa tiukasti painiva Ilves tiedottivat nettisivuillaan Niko Peltolan siirtyvän Porista Tampereelle. Seurojen välinen sopimus puolustajan vuokraamisesta on loppukauden mittainen.

28-vuotias pakki on pelannut Ilveksessä myös aiemmin, kausina 2010-14. Suhteellisen hyvään pelin avaamiseen ja kiekolliseen peliin pystyvä puolustaja on iskenyt tällä kaudella Ässissä 39 ottelussa vaatimattomat tehot 0+8=8.

– Ilveksen yhteydenotto tuli keskinäisen kohtaamisemme jälkeen ja sunnuntaina saimme asiat sovittua.

– Suuret kiitokset Nikolle Ässissä vietetyistä vuosista ja menestystä jatkoon. Koska meidän tilanteemme on, mikä on ja tiemme olisivat joka tapauksessa eronneet keväällä, niin tämä oli kaikille osapuolille paras ratkaisu, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi porilaisten nettisivuilla.

Ilveksen leiristä painotetaan, että joukkueeseen haettiin yleispuolustajaa, jolla on annettavaa pelin jokaiselle osa-alueelle ja joka pystyy pelaamaan isojakin minuutteja.

– Meille oli erityisen tärkeää, että pelaajan pelituntuma on kunnossa ja hänen persoonansa sopii nykyjoukkueeseemme sekä kentällä että pukukopissa. Olimme valmiina toteuttamaan siirron välittömästi sekä erittäin tyytyväisiä siitä, että pelaaja on äärettömän motivoitunut auttamaan Ilvestä ja heti valmis tositoimiin, Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kommentoi seuran puolesta.

Aiemmin Ässät jätti sen entinen kultakypärä Sakari Salminen, joka vaihtoi Porin Stadin kirkkaisiin valoihin.

LUE MYÖS:
Tämä oli arvattavissa? Tähti lähti jo – liigajumbosta lähdössä lisääkin pelaajia: ”Olemme epäonnistuneet…”

Tästäkö se tyhjennysmyynti alkaa? Liigan kriisijoukkueen supertähti siirtyy HIFK:n paitaan