Kun Carolina Hurricanesin Sebastian Aho sivalsi viime yönä iskemänsä 3-2-osuman lisäksi myös 4-2-voittomaalin (tulos 4-3) Buffalo Sabresin reppuun, nosti nuorten maailmanmestari uransa voitto-osumien määrän jo 12:een. Se ei ehkä kuulosta miltään, mutta fakta on se, että kyseinen numero on maagisen kova.

Kyseinen määrä on nimittäin toiseksi eniten voittomaaleja Hurricanesin seurahistoriassa pelaajien kolmen ensimmäisen kauden otannalla. Canesin sankari pudotti Sylvain Turgeonin kolmanneksi, ja nyt edessä on 17 häkin Kevin Dineen.

StatsCentre

@StatsCentre
In a 4-3 win vs BUF tonight, Sebastian Aho passed Sylvain Turgeon for 2nd in @NHLCanes franchise history for game winning goals within a player's first 3 NHL seasons (12. Most: 17- Kevin Dineen)

Luulisi, että Canesin ”isot herrat” ovat mielissään hyökkääjänsä panoksesta. Aho on nimittäin myös kolmen viime kauden, eli koko uransa, aikana täysin ylivertainen ratkaisija edustamassaan joukkueessa. Nuo 12 voittomaalia ovat nimittäin puolet enemmän kuin tilastokakkosilla kausina 2016-19.

Victor Rask, Justin Faulk ja jo maisemaa vaihtanut Jeff Skinner ovat tehneet samassa ajassa kuusi voittomaalia.

LUE VILKKAAN NHL-VIIKONLOPUN AVANNEELTA KIERROKSELTA MYÖS:
Sebastian Aho iski kaksi maalia: ”Sebastian vain leikittelee heillä” – katso maalit

Tiedätkö, kuka on NHL:n kuumin pistelinko viimeisen puolentoista kuukauden aikana? Vastaus saattaa yllättää!

Tähän on Patrik Laineellakin matkaa: NHL-pelaaja todella mairittelevaan joukkoon – vain kaksi pystynyt samaan