Tiedätkö, kuka on NHL:n kuumin pistelinko viimeisen puolentoista kuukauden aikana? Vastaus saattaa yllättää!

© Kuva: Getty Images

Se ei ole Nikita Kutsherov, se ei ole Mikko Rantanen. Se on pistepörssissä jo kolmanneksi noussut Johnny Gaudreau – NHL:n ykköspistemies aikavälillä 1.12. 2018 – 12.1. 2019.

Calgary Flamesin tulikuuma hyökkääjä on mättänyt tuona aikana 20 ottelussa mairittelevat tehot 16+22=38. Se, miksi otsikossa lukee ”vastaus saattaa yllättää”, juontaa juurensa tietysti viime kausilta.

Viime kaudella joukkue teki runkosarjassa surkeasti 216 maalia, joka oli jopa viidenneksi vähiten kaikista. Sesongilla 2016-17 vastustajien reppu pölisi sentään 222 kertaa, joka oli 17:nneksi eniten. Nyt Flames ei kuitenkaan kärsi maalinteon tuskasta, kun se on paukuttanut niitä jopa toiseksi eniten (166).

Voihan se olla, että joidenkin mielestä esimerkiksi jutussa mainitun tilaston tutkiminen on typerää syystä tai toisesta. Toisaalta kyseinen fakta osoittaa sen, että viime yönä Florida Panthersia vastaan syöttöpisteen saalistanut Gaudreau syttyi todelliseen liekkiin vaikeahkon alkukauden jälkeen joulukuussa.

Myöhemmin keväällä on tietysti tässä tapauksessa hauskaa seurata, jatkuuko Flames-hyökkääjän nousukiito näin, vai hyytyykö kone kenties? Tilasothan sen kertovat.

Koko pistepörssin joulu-tammikuun ajalta näet täältä.

LUE YÖN NHL-KIERROKSELTA MYÖS:
Tähän on Patrik Laineellakin matkaa: NHL-pelaaja todella mairittelevaan joukkoon – vain kaksi pystynyt samaan