Jokereiden suvantovaihe huolestuttaa asiantuntijaa – missä tehot? ”Jokerit tarvitsee jokaista kenttää”

Jokereiden viime ajat ovat olleet tuloksellisesti hankalia. Joukkue on hävinnyt jo neljä kotiotteluaan peräkkäin, ja kaiken kaikkiaan neljästä viime pelistä se on voittanut vain yhden.

Viimeksi Jokerit kaatui kotonaan keskiviikkona Ak Bars Kazanille, kun se hävisi lukemin 2-3. Seuraava koitos on perjantaina pelattava kotipeli Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan. Sen jälkeen Jokerit lähtee peräti seitsemän ottelun vieraskiertueelle.

– Vaikeaa on, kun alla on neljä kotitappiota ja vielä kaksi niistä putkeen. Se varmasti syö, mutta tämä on hyvä tilaisuus näyttää, kun on viimeinen kotiottelu vähään aikaan, sanoo Viasatin KHL-asiantuntija Antti-Jussi Niemi.

– Kazan-peli oli pelillisesti hyvä, lukuun ottamatta paria virhettä ja Ryan Zapolskin epävarmuutta. Ylivoimapelaaminen sakkasi, mutta nyt Jokerit pelasi niin kuin parhaimmillaan pelaavat. Oli hyvää hyökkäämistä ja puolustamista. Viisikon tiiviys näkyi myös molempiin suuntiin, hän tuumaa.

Jokereiden paras ketju on ollut jo pitkään Sakari Mannisen johtama kakkosketju, jossa laidoilla ovat pitkässä pisteputkessa oleva Nicklas Jensen ja Steve Moses.

– Myös John Normanin ketju pelasi Kazania vastaan paremmin kuin pitkään aikaan ja Brian O’Neill oli näkyvämpi. Jääkiekko on sellainen peli, että joka ketjulle tulee suvantovaiheita. Hyvät pelaajat pääsevät niistä nopeammin yli. Mannisen ketju pelaa hyvin, ja Jensen on todella hyvässä kunnossa, kiittelee Niemi.

Peter Regin on pelannut nyt paluunsa jälkeen kuusi ottelua. Regin ei ole vielä löytänyt täysin yhteistä säveltä Kristian Vesalaisen kanssa, joka on pelannut Reginin ketjun laidalla yhtä vaille kaikki tanskalaiskapteenin paluun jälkeiset ottelut.

– Kolmosketjun pitää päästä paremmin peliin mukaan. Regin tietysti hakee kuntoa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Pitää ymmärtää, että se vaatii aikaa. Pelejä on vielä 11 jäljellä, mutta Jokerit tarvitsee jokaista kenttää. Jokereiden vahvuutena on ollut tietty tasaisuus, mutta nyt pieni tehottomuus vaivaa, Niemi sanoo.

Jokerit-Torpedo Nizhni Novgorod -ottelu nähdään perjantaina Viasat Jääkiekko –kanavalla ja Viaplayssa suorana lähetyksenä kello 18 alkaen.

Juho Hirvonen