Iltalehti kirjoitti sunnuntaina, että Tommi Miettinen on nousemassa Raimo Helmisen kakkosvalmentajaksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Kun pelaajaurallaan Liigassa yhteensä yli 700 ottelua pelannut luotsi nousi vuoden alussa IPK:n peräsimeen, otti Mestiksen kauden huonoimpiin joukkueisiin kuulunut poppoo peräti viisi voittoa putkeen. Se oli joukkueen ylivoimaisesti kauden pisin voittoputki.

Nyt IPK on vastaavasti hävinnyt kahdesti peräkkäin. Iisalmelaisten tilanne on silti huomattavasti parempi kuin aikoihin. Se on vain kuusi pinnaa jäljessä Peliittoja, joka on viimeisenä välttämässä karsijan sijat. IPK:lla tosin on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Jotain valmennusuransa kaudella 2013-14 aloittaneen Miettisen talven vireestä kertoo oheinen, viimeviikkoinen Twitter-päivitys.

Juha Koljonen

@KoljonenJuha
Kerrataan: IPK ilman Tommi Miettistä: 28 peliä, 22 pistettä (maaliero -49). IPK Miettisen kanssa: 5 peliä, 15 pistettä (+13). KalPan nuoret ilman Miettistä: 7 peliä, 2 pistettä (-19), Miettisen kanssa 34 peliä, 70 pistettä (+19). #mestis #asmliiga

Kuopiolaislähtöinen luotsi lopetti pelaajauransa kauteen 2012-13. Siinä mielessä hänellä on taatusti tietoa siitä, mitä jääkiekkopelien voittaminen kaukalossa vaatii 2010-luvulla.

LUE MYÖS:
Nyt on kova! Yli 700 pelin ex-liigatähti syvälle sukeltaneen suomalaisjoukkueen luotsiksi: ”Kriisi päällä”

Iltalehti: Tässä on alle 20-vuotiaiden maajoukkueen uusi luotsi

Muistatko? Raimo Helminen ollut nuorten luotsina ennenkin – tuloksena uskomattomalla joukkueella täysi farssi