Nyt on kova! Yli 700 pelin ex-liigatähti syvälle sukeltaneen suomalaisjoukkueen luotsiksi: ”Kriisi päällä”

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon Mestiksessä viimeistä edelliseksi vajonnut Iisalmen IPK tiedotti kotisivuillaan, että joukkue on vapauttanut Janne Sinkkosen päävalmentajan tehtävistä.

Vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa 43-vuotias Tommi Miettinen. Mittavan pelaajauran tehnyt Miettinen on toiminut peliuran jälkeen valmentajana KalPan organisaatiossa. Kolme ensimmäistä kautta hän toimi apuvalmentajana Liigassa ja viimeisimmät kaksi ja puoli kautta A-nuorten päävalmentajana.

– Tilanne IPK:ssa on erittäin haastava. Joukkueessa on tietyllä tavalla kriisi päällä ja niin heidän kuin meidänkin seuran intressit ovat tässä hetkessä ja haluamme, että IPK on tulevaisuudessakin Mestis-seura. Heillä on valtava tahtotaso pitää Iisalmi Mestis-kartalla ja haluamme auttaa siinä, Miettinen valaisee.

– Koko joukkueen tilanne on tällä hetkellä haastava ja kurssi täytyy kääntää nopeasti, voitosta pitää pystyä pelaamaan jo heti seuraavassa ottelussa lauantaina, Liigassa yli 700 ottelua pelannut tuore luotsi jatkaa viitaten KeuPa HT -peliin.

Iisalmelaisjoukkue on kerännyt 28 ottelusta vain 22 pinnaa. Puolivälieriin matkaa on jo toivottomat 20 pistettä ja viimeiseen kuivilla säilyjän sijaan, eli kymmenenteen paikkaan kuusi pistettä.

Nyt IPK hakee uutta nousua siis Miettisen johdolla, joka on Liigan lisäksi pelannut myös mm. Sveitsissä, Ruotsissa, Euro Hockey Tourilla ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Hän juhli urallaan Suomen mestaruutta kertaalleen.