Kristian Vesalainen on saanut räjähtävän alun kaudelleen Jokereissa.

Nuori superlupaus teki loppusyksystä ison päätöksen – Winnipeg Jetsin farmijoukkue Manitooba Moose sai jäädä, kun nuorukainen valitsi AHL:n sijaan KHL:n ja Suomessa pelaamisen.

Ratkaisu on herättänyt paljon puhetta. Moni kiekkofani jopa yllättyi ratkaisusta. Nyt Vesalainen on kertonut suorat syyt valinnalleen.

– Vastaus on helppo. Jos vertaa AHL:ää ja KHL:ää, tämä on paljon laadukkaampi sarja. Täällä pääsee pelaamaan paljon ja treenaamaan laadukkaasti. En näe syitä, miksi tämä ei toimisi, Vesalainen kertoo Leijonat.comin haastattelussa.

Päätös on iloinen uutinen Jokereille. KHL-seura on saamassa suomalaisesta huippuvahvistuksen – Vesalainen on pommittanut kolmeen peliin jo kaksi maalia.

Jets-huippulupaus paljastaa saaneensa NHL-pomoilta selvät ohjeet Suomeen. Hyppy kotimaahan pelaamaan sopi kuulemma Winnipegin päättäjille.

– He suhtautuivat tähän hyvin. Meillä ei ollut mitään kinaa. Sieltä tuli neuvoja, miten treenata ja mihin asioihin kiinnittää huomiota pelissä. Pieniä juttuja, hyökkääjä virnistää.

Lähde: Lue koko Vesalaisen haastattelu Leijonat.comista.