Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue avasi pistetilinsä ikäluokan MM-kisoissa Kanadassa varhain perjantaiaamuna. Nuoret Leijonat kampesi hienosti tämän turnauksen A-sarjaan nousseen Kazakstanin nurin selvästi luvuin 5-0.

Suomalaisittain tietysti suurimmat ilonaiheet olivat pakolliset kolme pinnaa sekä se, että jokaisesta maalista vastasi eri pelaaja.

Nuorten Leijonien tehokkain oli kaksi osumaa alustanut Pelicansin Jesse Ylönen. Maalin mieheen kiskaisivat Kärppien Aleksi Heponiemi, TPS:n Kaapo Kakko, loppuvuonna pääasiassa LeKissä pelannut HPK:n Otto Latvala, Penn State Universityn Aarne Talvitie (kuvassa) ja Ilveksen Samuli Vainionpää.

UMassin Filip Lindberg venyi pikkumustan eteen 12 kertaa, Kazakstanin virkaveli Demid Jeremejev puolestaan torjui huimat 51 kutia.

Nuorten Leijonien osalta helpotusta myös jollain tavalla tuo se, että sarjapaikka ensi vuoden kisoihin sai käytännössä sinettinsä – jos se nyt koskaan on edes kysymysmerkkien alla ollut. Kazakstan ei ennakko-odotusten mukaan voita alkulohkossa peliäkään.

Toisaalta alle 20-vuotiaiden MM-jäillä on koettu lähimenneisyydessä todella kovia sydämenlyöntejä, kun Suomi ajautui vuoden 2017 kisoissa katastrofaalisesti karsintaotteluihin.

Nuoret Leijonat kohtaa alkulohkossa vielä Slovakian ja Yhdysvallat.