Nuorten Leijonien MM-kisoihin valmistautuva ryhmä sai upean vahvistuksen, kun Chicago Blackhawks ilmoitti eilen päästävänsä puolustaja Henri Jokiharjun Kanadassa tapaninpäivänä alkavaan turnaukseen. (lue uutinen)

The Athletic-lehden Mark Lazeruksen mukaan ratkaisu kielii, että heikosti pelannut chicagolaisjoukkue on jo lähes luopunut mahdollisuuksistaan tällä kaudella NHL:n pudotuspeleihin.

Blackhawks-luotsi Jeremy Colliton kertoo, että Jokiharju itse olisi halunnut jäädä NHL-seuran mukaan, mutta he näkevät nyt tehdyn päätöksen osana tulevaisuutta.

– Me tulemme rakentamaan tämän joukkueen niin korkealle tasolle kuin vain pystymme. Tämä ratkaisu on nyt paras asia sekä joukkueellemme että hänelle. Jos aiomme voittaa, tarvitsemme hänet suureksi osaksi menestystämme, Colliton toteaa.

Luotsin mukaan Jokiharjun täytyy tarttua tilaisuuteen ja tehdä siitä mahtava kokemus itselleen.

Ensimmäistä kauttaan taalaliigassa pelaava Jokiharju on tehnyt tällä sesongilla 32 ottelussa tehot 0+11, mutta viime aikoina nähtävissä on ollut pientä hyytymistä. Viimeisissä 11 ottelussa hän on saalistanut ainoastaan yhden syöttöpisteen.

LUE LISÄÄ: Mahtavia uutisia! Nuoret Leijonat saa todellisen tähtivahvistuksen MM-kisoihin!