Tällä kaudella 23 maalia kiskaissut Winnipeg Jetsin Patrik Laine on ollut päättyvän vuoden loppupuoliskollakin kovassa iskussa, vaikka hän 5-3-voittoon päättyneessä San Jose Sharks -ottelussa pisteittä jäikin.

Ennen perjantaiaamun Sharks-peliä kootut tilastot osoittavat sen, miten ainutlaatuinen maalipörssin jaetulla paikalla kolmannen olevan suomalaisen vire on ollut koko sarjan mittapuulla.

Kun yön kierros jätetään huomioimatta kaikkien pelaajien kohdalla, oli Jets-tähti maalikeskiarvojen perusteella sarjan neljänneksi tehokkain tykki. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin oli ykkönen (0,88) ennen Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia (0,85), Buffalo Sabresin Jeff Skinneriä (0,71) ja Lainetta (0,68).

Colorado Avalanchen Mikko Rantasen tulikuuma ketjukaveri Gabriel Landeskog ylsi viidenneksi lukemin 0,66.

Sportsnet Stats

@SNstats
Most Goals Per Game This Season:

#ALLCAPS Ovechkin - 0.88
#LeafsForever Matthews - 0.85
#Sabres Skinner - 0.71
#GoJetsGo Laine - 0.68
#GoAvsGo Landeskog - 0.66

Kuten edellinen esimerkki osoittaa, on Laine ollut divisioonakärkenä keikkuvassa Jetsissä todella tärkeä palanen. Ennen viime yötä hän oli lisäksi paukuttanut tarkalleen ottaen 19,0 prosenttia joukkueensa kaikista maaleista. Tuo oli viidenneksi kovin lukema koko sarjassa.

Isoimman osan joukkueensa maaleista oli tehnyt Ovetshkin (24,2%) ennen Skinneriä (24,0%), Boston Bruinsin David Pastrnakia (22,6%) ja Edmonton Oilersin Connor McDavidia (19,4%).

Sportsnet Stats

@SNstats
Highest Percent of Team Goals Scored This Season:

#ALLCAPS Ovechkin - 24.2%
#Sabres Skinner - 24.0%
#NHLBruins Pastrnak - 22.6%
#LetsGoOilers McDavid - 19.4%
#GoJetsGo Laine - 19.0%

San Jose -pelissä Laine jäi sivurooliin, kun Jetsin ykkösketju teki tuhojaan. Nikolaj Ehlers paukutti hatullisen, Blake Wheeler sen sijaan syötti kolme ja Mark Scheifele kaksi osumaa.