The Athletic -lehden asiantuntija Scott Wheeler julkaisi tiistaina oman TOP-62 -listansa parhaista ensi kesäkuussa varattavista kiekkolupauksista.

Listaus oli todella mahtavaa katsottavaa suomalaisittain, koska jopa neljä suomalaista oli arvoitu menevän ensimmäisellä kierroksella.

Suomen tulevaisuuden ehdoton helmi, TPS:n Kaapo Kakko löytyi sijalta kaksi, kun taas JYPin puolustaja Anttoni Honka oli laitettu sijalle 14; Jukureiden Mikko Kokkonen löytyi sijalta 19. ja Tapparan hyökkääjä Patrik Puistola sijalta 28.

Erityisesti Puistolan nousu ensimmäiselle kierrokselle saattoi tulla monelle puskista. 17-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Mestiksessä LeKin riveissä kuusi ottelua tehopistein 4+2=6. A-junioreissa taiturimainen nuorukainen summannut 17 pelissä tehot 9+7=16. Liigassa hän on päässyt pelaamaan yhdessä kamppailussa.

Wheeler näkee Puistolassa todella tyypillisen ”high risk – high reward” -tyyppisen pelaajan.

– Puistola on juuri päinvastainen ajatus varmasta varauksesta. Näen jo skenaarion, kuinka hänen uransa voisi päättyä yllättäen tai sitten hänestä tulee koko varaustilaisuuden ryöstöistä. Tämä poika osaa ainakin tehdä maaleja. Hän todellinen uhka yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Hän saa puolustajat näyttämään typeriltä, Wheeler analysoi.

Puistolan pelistä löytyy myös kehitettävää.

– Huolenaihe hänen suhteen on se, että hän ei näe jäällä aivan kaikkea – se heikentää häntä syöttelijänä sekä kulmapelaamisessa. Onko olemassa pelaajia, jotka menestyvät vain hyökkäykseen lähtöjen avulla? Ehdottomasti. Jos joku pystyy siihen, niin Puistola. Hänen pitää kuitenkin löytää muitakin keinoja maalien tekoon, jos nopeat hyökkäykset eivät onnistu, Wheeler mainitsi.