Suomalainen kiekkopersoona ylistää Montreal Canadiensin konkarihyökkääjää poikansa auttamisesta – ”Se mitä hän teki merkitsee kaikkea”

© Kuva: Ilari Isotalo

Kun Montreal Canadiens-hyökkääjä Artturi Lehkosen vanhemmat Ismo ja Riitta suunnittelivat syksyn vierailuaan poikaansa tapaamaan, yksi heidän toiveistaan oli olla paikalla joukkueen tshekkikonkari Tomas Plekanecin suurena päivänä.

Kokenut hyökkääjä sai varhain tiistaina Suomen aikaa täyteen 1000 runkosarjaottelua taalaliigassa.

Kovana kiekkomiehenä tunnettu Ismo Lehkonen ylistää Plekanecia Montreal Canadiensin nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

Kun Artturi saapui ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikkaan kaudella 2016-17, otti Plekanec hänet siipiensä suojaan ja auttoi läpi ensimmäisenä vuonna vastaan tulleissa asioissa.

Isä-Ismo kertookin olevansa tälle ikuisesti kiitollinen.

– Se mitä hän teki merkitsee kaikkea ja olen hänelle paljosta velkaa. Ensimmäisellä kaudella kaikki tietävät, että kyseessä on tulokas ja on monia tapoja kuinka asiat voivat mennä väärään suuntaan. Kaikki ne neuvot, jotka Pleky kertoi Arsille ja se tapa miten hän auttoi kaukalossa ja jäällä, en tiedä miten kiittäisin tätä kaveria. Hän oli melkoinen mentori ja olemme olleet todella onnekkaita, Lehkonen hehkuttaa.