Toronto Maple Leafsin tähtihyökkääjä Auston Matthews on ollut kauden alussa melkoisissa liekeissä takoen ensimmäiseen seitsemään otteluun hurjat tehot 10+6=16

Torontossa eletäänkin asian vuoksi melkoista kiekkohuumaa ja kaupungissa on hehkutettu Matthewsia jo kovemmaksi pelaajaksi kuin yleisesti tämän hetken parhaana pidetty Edmonton Oilersin Connor McDavid.

Sportsnet kysyi asiaan mielipidettä Matthewsin ja McDavidin joukkuetoverina pari vuotta sitten pelatussa World Cupissa pelanneelta Mark Scheifelelta.

Winnipeg Jetsin ykkössentterin vastaus on melko suora.

– Ei ole. Tietenkin Auston on mahtava pelaaja. Hänellä on valtavasti taitoa ja häntä on mahtavaa katsoa illasta toiseen. Mutta Connor McDavid on lyönyt pöytään kaksi peräkkäistä yli 100 pisteen kautta ja hän on tehnyt paljon sellaista, mitä Matthews ei ole tehnyt. Matthews on tähti tässä liigassa ja hänestä tulee vielä parempi, mutta hän ei ole vielä McDavidin tasolla, Scheifele lataa.

NHL-uransa vuotta Matthewsia aiemmin (kaudella 2015-2016) aloittaneen McDavidin kuluva kausi on alkanut myös mainiosti.

21-vuotias kanadalainen on ollut mukana vaisusti pelanneen Oilersin jokaisessa viidessä maalissa saaden saldokseen tehot 2+3=5.