Aleksander Barkovin edustama Panthers NHL:n viimeisenä – suomalainen ylisti komean rajan rikkonutta konkaria

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersia koetellaan NHL:ssä. Kun pantteripaidat hävisivät viime yönä Vancouver Canucksille numeroin 2-3, vaeltaa joukkue jo kolmen ottelun tappioputkessa. Häviökierteessä käsittämättömintä on se, että jokainen tappio on tullut katkerasti maalin erolla.

Liekkö joukkue tarvitsisi tolppiensa väliin taannoin loukkaantuneen konkarivahti Roberto Luongon, 39, kääntämään pelejä, vaikka Panthersin oma reppu ei olekaan kymmentä kertaa enempää tällä kaudella helissyt.

Koko sarjassa vähiten pinnoja (1) kerännyt Florida joutuu tulemaan toimeen ilman konkariveskariansa vielä muutamia viikkoja.

Vaikka Panthers tarpoo tappioputkessa, kehui Floridan ykkössentteri Aleksander Barkov NHL:ssä huimat 1 002 pelanneen kanukkiveskarin uraa.

– Se on todella suuri saavutus hänelle, joukkueensa ykkössentteri viittasi maalivahdin ottelumäärään Floridan kotisivuilla.

– Tuhat ottelua maalivahdille on uskomaton asia.

NHL:ään ykköskierroksella kakkosena vuonna 2013 varattu Barkov on pelannut taalajäillä pudotuspelit huomioiden 340 kamppailua. Hänen uransa NHL:ssä alkoi varaustilaisuutta seuranneena syksynä.

– Pelaajan on valmistauduttava henkisesti tuhanteen otteluun, ja se on iso asia. Olemme onnekkaita hänen ollessa organisaatiossamme, suomalainen ylisti.

Atlantin divisioonan hännänhuipun suomalaisista sekä Barkov että Juho Lammikko jäivät yöllä pisteittä. Saman kohtalon koki myös Canucksin Markus Granlund.

Panthers yrittää kääntää kelkkansa suuntaa ensi viikolla. Sen seuraavat vastustajat ovat Philadelphia Flyers, Washington Capitals ja Detroit Red Wings.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…