Suomalaiset jääkiekkotähdet kerääntyivät lauantaina Helsinkiin perinteiseen tennisturnaukseensa.

Nuoret tähdet Aleksander Barkov ja Patrik Laine hävisivät nelinpelin finaalissa konkariosaston parille Valtteri FilppulaTeemu Selänne.

Florida Panthersin keskushyökkääjä Barkov pui finaalitappiota ja vähän muitakin urheiluasioita Ylen haastattelussa.

– Pettymys tietysti, eihän tänne Helsinkiin missään nimessä huvimielessä tultu, kun kerran Tampereelta aamuneljältä täytyi lähteä ajamaan, Barkov kommentoi.

Yle kysyi huippukauden pelanneelta Barkovilta tämän mietteitä tulevasta kaudesta.

– Tässä vaiheessa uraa tärkeintä olisi, että joukkue pääsisi pleijareihin ja taistelisi siellä jostain suuresta, Barkov sanoi.

Barkov itse teki viime kaudella NHL-uransa ennätyspisteet 27+51=78 ja oli jopa ehdolla NHL:n herramisepalkinnon eli Lady Byng Trophyn saajaksi.

– Ne henkilökohtaiset pisteet ei ole se syy kesäharjoitteluun ja jääkiekon pelaamiseen. Stanley Cupin voittamiseen eteen tässä tehdään hommia, Barkov kommentoi Ylelle.

Yle pani Barkovin myös vaikean valinnan eteen. Sentterin piti valita, kumman maalitykin ottaisi mieluumin laitahyökkääjäkseen, nelinpeliparinsa Laineen vai seitsemän kertaa NHL:n maalipörssin voittaneen ja vihdoin viime kaudella myös Stanley Cupin saavuttaneen Aleksandr Ovetshkinin.

– Laineen minä ottaisin. Olisit voinut toisaalta kyllä kysyä samalla Patelta, olisiko se ottanut minut vai (Wayne) Gretzkyn sentteriksi, Barkov naurahti.