Kuka vielä muistaa Niklas Nordgrenin ensimmäisen ottelun HIFK:n edustusjoukkueen paidassa?

Viime lokakuussa Nordgren, tuolloin 17, paukutti jääkiekon Mestarien liigan vierasottelussa puolalaisen Comarch Cracovian verkkoon hattutempun! Viikko myöhemmin ensimmäisessä aikuisten ottelussaan Nordenskiöldinkadun legendaarisessa hallissa Nordgren teki samaa joukkuetta vastaan CHL-matsissa maalin ja syötti kaksi.

– Oli kyllä siistiä pelata! Yritin vain nauttia pelaamisesta, enkä olisi osannut kuvitella parempaa debyyttiä. Ennen tätä olin pelannut täällä vain pari junnupeliä, Nordgren jutteli tuolloin SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Komea CHL-startti oli kuitenkin, kuten Nordgren itsekin totesi, vasta alkua nuorukaisen kansainvälisille urotöille.

– Tämä oli yhden unelman täyttymys, mutta vasta yhden. ”Änäri” on päätähtäimeni. Sinne kun joskus pääsisi pelaamaan, olisi siistiä, Nordgren sanoi SuomiKiekolle.

Tuo unelma, NHL, tuli askeleen realistisemmaksi tavoitteeksi, kun Chicago Blackhawks varasi Nordgrenin tänä kesänä NHL-draftin kolmannella kierroksella 74. varausvuorolla.

– Tiesin, että Chicago on kiinnostunut. Uskoin aika vahvasti, että sinne mennään. Se oli kiva tapahtuma, Nordgren kommentoi nyt NHL:n suomenkielisen sivuston nhl.com/fi:n haastattelussa.

Jutussa paljastetaan myös, että huomenna NHL:stä tulee Nordgrenille konkretiaa, kun nuorukainen matkustaa Chicagon nuorten pelaajien leirille. Nordgren kertoo jutussa harjoitelleensa kesän omatoimisesti ja arvelee pelaavansa vielä vuoden tai kaksi HIFK:ssa ennen lähtöään NHL:ään.

– Luistelua pitää parantaa, jos haluaa pelata NHL:ssä. Kiekollinen peli on paras osa-alueeni, Nordgren analysoi haastattelussa.