HELSINKI. Helsingin IFK:n taival jääkiekon Mestarien liigassa tuli päätökseen illalla, mutta silti joukkueen pukukopissa oltiin yhtä hymyä.

Puolan mestari Comarch Cracovia kaatui helsinkiläisten käsittelyssä melko vaivattomasti maalein 6–3, mutta erityisesti IFK-leirissä iloittiin nuoren supertalentin Niklas Nordgrenin upeasta debyytistä Nordenskiöldinkadun jäähallissa.

Nordgren, 17, oli ottelun tehopelaaja pisteillään 1+2. Näin ollen nuorukainen iski kahdessa pelaamassaan CHL-pelissä viikon sisään uskomattomat tehot 4+2.

Etukäteen Nordgren sanoi,että pelaaminen IFK:n edustusjoukkueessa kotihallissa on ollut yksi hänen suurimmista unelmistaan. Nyt tuo unelma toteutui, ja millä tavalla!

– Oli kyllä siistiä pelata! Yritin vain nauttia pelaamisesta, enkä olisi osannut kuvitella parempaa debyyttiä, Nordgren sanoi leveästi hymyillen.

– Ennen tätä olin pelannut täällä vain pari junnupeliä, 10-vuotiaana Kontulan Jokereista IFK:n riveihin siirtynyt Nordgren kertoi.

Nordgren pelasi nyt kokeneiden Juha-Pekka Haatajan ja Jarkko Malisen rinnalla. Samassa ketjussa hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa Sportia vastaan viime viikolla. Paikka konkarien rinnalla oli Nordgrenille mieluinen.

– Siinä oli tosi siistiä pelata. Kivaa ja helppoa. Alkuun piti tietysti vähän totutella, mutta nopeasti yhteispeli lähti rullaamaan. Heiltä on hyvä ottaa oppia etenkin siitä, miten mennään fiksusti tilanteisiin.

Nuorukaista ei haitannut, että hänen kotidebyyttinsä osui tuloksen kannalta merkityksettömään CHL-otteluun puolityhjässä hallissa.

– Ei haitannut. Tämä oli yhden unelman täyttymys, mutta vasta yhden, Nordgren huomautti kypsästi.

Hänen tavoitteensa ovat, tietysti, NHL:ssä. Nordgren on varausikäinen ensi kesän draftissa.

– ”Änäri” on päätähtäimeni. Sinne kun joskus pääsisi pelaamaan, olisi siistiä.