Leijonavahdin seuravalinta osumassa nappiin – NHL-joukkueen ykköstorjuja hankalassa sopimustilanteessa

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers valmistautuu ensi kauteen jälleen kovilla odotuksilla. Sille povataan vähintään pudotuspelipaikkaa, kun sillä on käytössään supertähdet Connor McDavid ja Leon Draisaitl sekä huippuvahti Cam Talbot.

Jos seura saa puolustukseensa vielä huomattavia vahvistuksia, puhutaan jopa konferenssin kärkisijoista.

Talbot tietää, että joukkueella on hyvät mestaruusmahdollisuudet vielä useana vuonna peräkkäin. Hänen sopimuksensa on kuitenkin päättymässä ensi kesänä, eikä takuita uudesta jatkopahvista ole olemassa.

Talbotin agentti kertoi Edmonton Sun -lehdelle, että keskustelut aloitetaan varaustilaisuuden aikana, mutta mitään suuria päätöksiä ei ole todennäköisesti luvassa.

– En ole jutellut Edmonton kanssa vielä yhtään. Uskon, että törmään Peter Chiarelliin (Oilersin GM) draftin aikana, mutta suuria suunnitelmia ei todennäköisesti tehdä, agentti kommentoi.

Talbot pelasi yllättävän heikon kauden Oilersin maalilla, joka voi vaikuttaa sopimusneuvotteluihin huomattavasti. On myös hyvin mahdollista, että Edmonton antaa Talbotille ensi kauden aikaa vakuuttaa olevansa joukkueen ykköstorjuja, ennen kuin se alkaa neuvottelemaan jatkosta.

Leijonavahti kyttäämässä

Tänä keväänä NHL:ään palannut Mikko Koskinen toimii ensi kaudella Talbotin lähimpänä kilpailijana. Leijonien luotettu maalivahti voi hyvällä tuurilla napata itselleen Edmontonin ykköstorjujan aseman, jos Talbotin pelivire jatkuu entisellään.

Suomalaisvahti solmi toukokuun alussa kahden ja puolen miljoonan arvoisen yksivuotisen sopimuksen Oilersiin. ”Kolmen metrin Koskisella” on urallaan vain neljä NHL-peliä, Hän kuului New York Islandersin organisaatioon kaudella 2010-2011, mutta lähti debyyttivuoden jälkeen takaisin Suomeen.

Viimeiset viisi kautta hän on torjunut KHL:ssä ja voittanut kaksi Gagarin Cup -mestaruutta.