Suomalainen NHL-konkari Valtteri Filppula on vapautumassa heinäkuussa vapaille markkinoille, kun hänen seuransa Philadelphia Flyers ei halua tarjota uutta jatkosopimusta. 34-vuotiaan hyökkääjän uran parhaat vuodet ovat jo takana päin, mutta ainakin yksi seura on vielä kiinnostunut tarjoamaan miehelle diiliä.

The Athletic:n lähteiden mukaan, Detroit Red Wings on ollut yhteyksissä Filppulan leirin kanssa. Se on kiinnostunut suomalaishyökkääjän monipuolisuudesta, sillä Filppula voi pelata sekä laidalla että keskellä. Pelaajakonkarille sopii erilaiset roolit, kuten Flyersissa huomattiin. Filppula pystyi pelaamaan ykkösketjun laidalla, mutta myös alivoiman tappajana tai nelosketjun sentterinä. Nämä ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä Detroitille.

Detroit ei välttämättä lähde tarjoamaan Filppulalle sopimusta, jos seuraikoni Henrik Zetterberg pysyy terveenä. Ruotsalaispelaaja on kärsinyt selkävaivoista, ja Filppulasta kaavaillaan hänen korvaajaa, jos kivut vaikuttavat liikaa pelaamiseen.

Filppulalla ja Detroitilla on pitkä yhteinen historia. Red Wings varasi suomalaisen kesällä 2002 ja nosti hänet kokoonpanoon kaudella 2006-2007. Seuraavana vuonna Filppula ja Detroit juhlivat Stanley Cup -mestaruutta. Filppulan ura Detroitissa päättyi 2013, kun mies siirtyi Tampa Bay Lightningiin.

The Athletic:n lähteiden mukaan, Detroit on kiinnostunut myös sopimuksettomasta Thomas Vanekista.