NHL-seuroilla riittää valinnanvaraa tämän kesän vapailla markkinoilla, kun usea huippuluokan pelaaja on jäämässä sopimuksettomaksi. Tarjolla on kovia nimiä, joista yksi halutuimmista on KHL:stä saapuva Ilja Kovaltshuk.

Kovaltshuk uskoo pelaavansa jälleen NHL:ssä ensi syksynä. 35-vuotias on vapaa etsimään itselleen uutta seuraa, kun hänet aikaisemmin omistanut New Jersey Devils joutui luopumaan pelaajan oikeuksista tänä keväänä.

Venäläinen on rajannut vaihtoehdot tarkasti. Hän haluaa voittaa uran ensimmäisen Stanley Cupin, joten jälleenrakennusvaiheessa olevat joukkueet jäävät nuolemaan näppejään. Kovaltshuk on myös lisännyt, että haluaa joukkueesta ison roolin.

NHL-sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrunin mukaan, olympiavoittaja tähtää yli kuuden miljoonan dollarin vuosipalkkaan. Tulevassa sopimuksessa riittää myös riskejä, sillä Kovaltshuk on valmis sitoutumaan joukkueeseen 2-3 vuodeksi. Sopimuksen päättyessä hän olisi 38-vuotias, mikä alkaa olemaan NHL-tason pelaajalle haastava ikä.

Kovaltshukin perässä ovat olleet molemmat New Yorkin seurat Islanders ja Rangers. Islandersin pelaajahankinnoista vastaava Lou Lamoriello on pienessä etulyöntiasemassa, sillä kaksikko tuntee toisensa erittäin hyvin. Lamoriello oli solmimassa Kovaltshukille jättisopimusta, kun kaksikko työskenteli New Jersey Devilsille.

Islandersilla on kuitenkin tärkeämpi sopimus vailla allekirjoitusta. Joukkueen ykköstähti John Tavares on lähdössä pois, mutta seura aikoo tarjota hänelle vielä viimeisen kerran jättidiiliä. Tavaresin jääminen auttaisi myös Kovaltshukin hankkimista.