NHL:n kauden palkintoseremonia järjestetään ensi yönä. Tilaisuudessa palkitaan kauden parhaita pelaajia, valmentajia sekä seurapomoja, ja ehdolle on päässyt myös suomalaisia.

Suomalaisittain suurin mielenkiinto suuntaa vuoden maalivahdille annettavaan Vezina Trophyyn. Nashville Predatorsin runkosarjavoittoon torjunut Pekka Rinne on jo neljännen kerran finaalikolmikossa, mutta tällä kertaa hän on ylivoimainen ennakkosuosikki.

Ehdokkaisiin kuuluvat myös Andrei Vasilevski sekä Connor Hellebuyck. Kolmikolle Vezina olisi uran ensimmäinen.

Myös Aleksander Barkovilla riittää jännitettävää, sillä hän on ehdolla vuoden herrasmiespelaajaksi Buffalo Sabresin Ryan O’Reillyn ja Vegas Golden Knightsin William Karlssonin kanssa. Palkinto kantaa nimeä Lady Byng Trophy.

– On tietysti upeaa olla ehdolla tuohon palkintoon. Jos on tällaisessa tilanteessa, on tehnyt jotain oikein. Kun kasvaa ja opettelee jääkiekkoa, unelmoi juuri tällaisesta ja haluaa olla parhaiden joukossa, Barkov kommentoi tiistaina palkintogaalan mediatilaisuudessa.

Barkov oli lähellä päästä myös Selke Trophyn finalisteihin, joka annetaan liigan parhaalle puolustavalle hyökkääjälle. Floridan jääminen ulos pudotuspeleistä vaikutti kuitenkin niin paljon, että palkinnosta kisaavatkin Patrice Bergeron, Anze Kopitar ja Sean Couturier.

 

 

 

Lähde: NHL.com