Tämäkin voi olla mahdollista – Leijonat kohtaisi puolivälierissä Ranskan!

© Kuva: Getty Images

Suomen sijoitus jääkiekon MM-kisojen alkusarjassa on vielä täysin auki ja kaikki on Leijonilla vielä omissa käsissä. Lohkovoitto tulee, jos Leijonat kaataa alkusarjan päätösottelussaan tiistaina Yhdysvallat varsinaisella peliajalla.

Sekin on mahdollista, että Suomi kohtaisi puolivälieräottelussa torstaina Ranskan. Näin kävisi, jos Ranska voittaisi tiistaina Sveitsin ja Slovakia ei kahdesta viimeisestä ottelustaan saalistaisi kahta pistettä enempää.

Jos Suomi sijoittuu alkusarjassa kahden parhaan joukkoon, pelaa Suomi puolivälieränsä torstaina Helsingissä. Jos Suomi jää kolmanneksi tai neljänneksi, on edessä matka Kööpenhaminaan. Siellä vastaan tulee Venäjä, Ruotsi tai Tshekki.

Joka tapauksessa Leijonat on varmistanut jatkopaikkansa. Tämä varmistui Sebastian 2-2 -tasoitusmaalilla sunnuntaina Saksa-ottelussa. Saksa voitti pelin 2-3, mutta Leijonien lohkovoittomahdollisuudet säilyivät.