Suomalaishyökkääjän vaikeudet ohi – nyt valmennuskin kehuu: ”Hän on arvokas pelaaja”

© Kuva: Juha Tamminen

Tehopisteillä mitattuna menestyksekkään KHL-kauden jälkeen NHL-sopimuksen tehnyt Miro Aaltonen varmaankin odotti, että hän pääsisi pelaamaan maailman parhaassa kiekkoliigassa. Hän teki Toronto Maple Leafsin kanssa vuoden sopimuksen, mutta NHL-debyytti jäi tällä kaudella tekemättä.

Aaltosella oli tekemistä pieneen kaukaloon tottumisessa. Asia, joka useille eurooppalaisille käy kovimman kautta tutuksi. Maple Leafsin farmiseurassa Toronto Marliesissa hän on läpi kauden hionut kulmia pois pelaamisestaan.

– Ensimmäiset pari kuukautta olivat vaikeita, mutta opin pelaamaan täällä, Aaltonen kuvaili The Starin haastattelussa.

– Totta kai tavoitteena on NHL, mutta tänä vuonna en sinne päässyt. Se on ok. Olen pelannut täällä (Marliesissa).

Aaltonen on tehopisteiden osalta ollut mies paikallaan. Runkosarjan 64 ottelua toivat tehot 20+23=43. Sillä saldolla hän oli joukkueen sisäisen pistepörssin neljäs.

Mutta joukkueen valmentaja Sheldon Keefe odottaa häneltä enemmän. Pelkät tehopisteet eivät riitä, mikäli Aaltonen mielii päästä maailman parhaaseen kiekkoliigaan.

– Aaltonen välittää tästä joukkueesta. Hän on ollut hyvä pelaaja meille, Keefe aloittaa.

– Me tarvitsemme hänen panostaan kaikilla osa-alueilla: ylivoimassa, alivoimassa, tasakentällisin. Hän on arvokas pelaaja. Hän on todistanut olevansa hyvin arvokas meille.