Ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, 18, on lähes kaikkien asiantuntijalausuntojen mukaan käytännössä varma ykkösvaraus tulevan kesän NHL-draftissa.

Nuoresta iästään huolimatta Dahlin on pelannut kahtena viime kautena pääasiassa Ruotsin SHL-liigan suurseuran Frölundan riveissä. Viime talvena Dahlin kuului jopa Ruotsin olympiajoukkueeseen.

Dahlinia on kuvailtu pelaajaksi, joka sopeutuu hetkessä uudelle, entistä kovemmalle tasolle. Kanadalaisen TSN-kanavan jääkiekkotoimittaja Ray Ferraro yltyi viime vuonna kuvailemaan Dahlinia tavalla, joka ei jätä sijaa arvailuille.

– Hän puolustaa kuin (Nicklas) Lidström ja luistelee kuin (Erik) Karlsson, Ferraro lausui.

Ruotsalaisia NHL-puolustajia vähänkään tuntevat ihmiset tietävät, mitä tuo yhdistelmä tarkoittaa. Se tarkoittaa yksiselitteisesti maailmanluokan pelaajaa.

Kesän 2015 varaustilaisuuden ykkösvaraus, sittemmin kolme vuotta Edmonton Oilersissa pelannut Connor McDavid tietää tarkkaan, mikä Dahlinia odottaa, jos ja kun tämä varataan tulevana kesänä ensimmäisenä. McDavid kommentoi asiaa parhaillaan käynnissä olevissa MM-kisoissa Tanskassa.

– Se (ykkösvaraus) muuttaa aivan kaiken. Juniorisarjoista pitää siirtyä ammattilaiseksi, ja ammattilaisuus tarkoittaa monta eri asiaa. Se tuo stressiä ja paineita. Kaikki katseet kääntyvät sinuun. Jos siitä selviää, niin hyvä tulee. Dahlin on loistava pelaaja, ja luulen, että hän selviää kyllä siitä, McDavid sanoi Kanadan ja Tanskan välisen ottelun jälkeen.

McDavidilla on tulevalle ykkösvaraukselle monta hyvää neuvoa.

– Älä murehdi turhia. Älä ota paineita mediasta äläkä faneista. Joskus asiat eivät lähde heti rullaamaan, ja sinua voidaan osoitella sormella. Siitä ei kannata ottaa paineita. Siinä vaiheessa pelaaja on vielä kovin nuori, ja NHL on todella kova liiga. Etenkin puolustajilla voi alussa olla vaikeaa. Pitää vain pelata omaa peliä ja olla itsevarma, McDavid vihjasi Dahlinille.