Suomen maajoukkue on tänä vuonna poikkeuksellisen nuori. Nuoruuden kautta, joukkueesta löytyy paljon nopeutta, mikä näkyy IIHF:n rakentamissa taulukoissa.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto julkaisi uusia mielenkiintoisia tilastoja, joissa suomalaispelaajat ovat hyvin esillä. Esimerkiksi kisojen nopeimmissa luistelijoissa on mukana taskuraketit Kasperi Kapanen sekä Miro Heiskanen.

Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Kapanen on luistellut Tanskassa nopeimmillaan peräti 38,75 kilometriä tunnissa. Lukema oikeuttaa sijalle yhdeksän. Sijan alempana oleva Heiskanen on ollut kisojen nopein puolustaja lukemallaan 38,63 km/h.

Listaa tarkemmin tutkiessa huomaa, että suomalaiskaksikon yläpuolella sijalla kahdeksan on NHL:n tämän kauden tähdistötapahtuman luistelukisan voittaja Connor McDavid. Hänen tilastonsa oli vain hiukan Kapasta parempi, 38,91 km/h.

Vauhdikkain pelaaja löytyy yllättäen jääkiekon kääpiömaa Latviasta. Ronalds Kenins luisteli Yhdysvaltoja vastaan peräti 41,32 kilometria tunnissa.

Kapanen on osoittautunut oikeaksi luistelukoneeksi. Nopeuden lisäksi hän hallitsee suomalaisten matkamääriä, kun ennen puolivälieriä hän on luistellut yhteensä huimat 34,7 kilometriä. Lukema oli hyökkääjistä eniten.

Käy tutustumassa tilastoihin IIHF:n sivuilla. Pääset sinne kätevästi klikkaamalla tästä.