Leijonien GM sai huikean kunnianosoituksen – liikuttui puheen aikana kyyneliin

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF liitti perinteisesti uusia nimiä omaan Hall of Fameen. Tälläkin kertaa joukko oli nimekäs ja sisälsi yhden suomalaisenkin.

IIHF valitsi Leijonien GM:n Jere Lehtisen osaksi Hall of Famea. Lehtinen on yksi Leijona-historian legendoja, joka oli voittamassa Suomen historian ensimmäistä MM-kultaa 1995. Tämän lisäksi mukaan peliuran varrelta tarttui olympiahopea, kolme olympiapronssia sekä kolme MM-hopeaa.

Lehtinen pääsi myös nostamaan Stanley Cupia kesällä 1999 Dallas Starsin paidassa. Lehtinen on lähimmäksi ns. kolmen kullan kerhoa päässyt suomalainen. Olympiakulta jäi pelkästään puuttumaan.

Lehtisen pelityylistä kertoo paljon, että hän voitti kolmesti NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle myönnettävän Selke Trophyn.

– Onko täydellistä pelaajaa? Jere Lehtinen varmasti kävi lähellä sitä. Kun hän oli jäällä, valmentaja tiesi, että kaikki asiat hoituu, Lehtistä kuvailtiin tilaisuudessa.

– On paljon pelaajia, joita kiittäisin. Valmentajia, ystäviä, joukkuekavereita. Maajoukkueessa pelaaminen teki minusta paremman pelaajan. Sen kautta minut draftattiin NHL:ään. MM-turnaukset auttoivat minua valmistautumaan Dallasia varten, Lehtinen luetteli.

Lopulta Lehtinen liikuttui kyyneliin.

– Haluan kiittää perhettäni. Ilman heitä en olisi täällä nyt, Lehtinen sanoi tunteikkaana.

Lehtisen lisäksi Hall of Fameen valittiin Chris CheliosRob BlakeJesper Damgaard sekä Daniel Alfredsson. Damgaard on Tanskan ensimmäinen Hall of Fameen valittu pelaaja.