Washington Capitalsin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin pelaa komean uransa ensimmäisiä NHL-konferenssifinaaleja. Pudotuspelikeväänä pelaajien pienetkin rutiinit saavat enemmän huomiota, ja Ovetshkin haluaakin pitää yhdestä traditiosta lujasti kiinni.

Washington Post uutisoi kaupungin maalitykin ruokailutottumuksista. Energisen hyökkääjän menestymisen salaisuus saattoikin paljastua, kun lehden toimittaja Scott Allen löysi tiensä kaupungissa sijaitsevaan italialaiseen ravintolaan.

Kävi ilmi, että Ovetshkin tilaa aina ennen kotipeliä ravintolasta saman annoksen nimeltä Mamma Lucia. Se on todellinen energiapommi, joka sisältää parmesaanikanaa, pastaa, leipää ja jopa neljä erilaista kastiketta.

Dan Steinberg

@dcsportsbog
oh my god @ScottSAllen got photos of that Mamma Lucia's meal Alex Ovechkin has before every home game. It comes with four sauces. wapo.st/2wQU1r7

Annoksella on pitkä historia takanaan, mutta Ovetshkin ei halunnut kertoa idean alkuperää.

– Se on ollut perinne ensimmäisestä pelistä lähtien, Ovetshkin paljasti ESPN:lle.

Capitalsin muut pelaajat ovat ihmetelleet venäläisen isoa ruokalautasta. Joukkuekaveri Brooks Orpik nosti asian esille Players Tribune -sivulla ja huomautti annoksen isosta kalorimäärästä.

– Ovi tilaa aina Mamma Luccian. Se on annos kanaa, pastaa, juustoa, leipää ja kastikkeita. Sen jälkeen voisi ottaa viiden tunnin torkut, Orpik kertoi.

Joukkueen supertähti ei häpeä ruokailutottumuksiaan. Päinvastoin.

– Hän tekee siitä ison numeron. Kellon lyödessä yksitoista päivällä, ennen kuin kukaan ehtii edes ajatella lounasta, Ovi kävelee ruokailutilaan ja alkaa huutamaan ”Mama Luccia! Mama Luccia”. Se oli outoa, mutta pidämme sitä nyt normaalina, Orpik muisteli.

Oli annos iso tai ei, siitä on vaikea luopua juuri nyt. Ovetshkin on paukuttanut kevään 16 pudotuspelissä itselleen tehot 10+10 ja jakaa pistepörssin toisen sijan.