Valtaisa pettymys! Juhamatti Aaltosen ja Mika Pyörälän kausi päättyi shokkitappioon

© Kuva: Pekka Franck
Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Sveitsin pääsarja National Leaguen kauden finaalipari on viimein selvillä lauantain otteluiden jälkeen.

Runkosarjan ylivoimaisella erolla voittanut Bern koki shokkitappion seitsemänneksi sijoittuneen Zurichin käsittelyssä. Bern taipui viimeisessä ottelussaan maalein 2-3 ja hävisi näin ollen ottelusarjan 2-4. Toinen finaaleihin selviytynyt joukkue on Jani Lajusen edustama Lugano.

Berniin kesken kauden tullut Juhamatti Aaltonen pelasi ottelusarjan kolmessa viimeisessä matsissa ja teki yhden maalin. Joukkueen toinen suomalaispelaaja Mika Pyörälä jäi kokoonpanon ulkopuolelle välierissä.

Berniä voidaan kuvailla myös ”suomalaisseuraksi”, sillä sitä päävalmentaa Kari Jalonen. Ville Peltonen toimii apuvalmentajan roolissa.

Sveitsiläisen suurseuran suomalaiset hyökkääjät saattavat olla varteenotettavia ehdokkaita kevään MM-kisoihin. Aaltonen kuului viime vuonna kisaryhmään ja Pyörälä edusti Leijonia viimeksi olympialaisissa.

Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!