Colorado Avalanchen kausi NHL:ssä päättyi sunnuntaina tylyyn 0-5 -tappioon Nashville Predatorsille. Avalanche hävisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitoin 2-4.

Paljoa menestystä Avalanchelle ei sarjaan toki povattukaan. Jo pääsy pudotuspeleihin oli seuralta kova saavutus, kun ajatellaan viime vuosien kehnoa menestystä sekä sitä faktaa, että edellisellä kaudella Avalanche oli koko NHL:n huonoin joukkue.

Mikko Rantanen, 21, teki NHL:ssä lopullisen läpimurtonsa. Tehoillaan 29+55=84 hän oli NHL:n runkosarjassa paras suomalaispistemies. Koko NHL:n pistepörssissä Rantanen oli 17:s.

– Tämä oli iso kokemus monille. Meillä oli paljon kavereita, jotka pelasivat vasta ensimmäistä kauttaan liigassa. Minullekin kausi oli vasta toinen, joten opettelen vielä muutamia asioita. Etenkin pudotuspeleissä, Rantanen sanoi Avalanchen verkkosivuilla.

Kaksi voittoa Avalanche kykeni Predatorsista kuitenkin ottamaan. Ehkä enemmänkin olisi ollut tarjolla?

– Olisimme voineet voittaa kumman tahansa kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Mutta on turha haikailla niiden perään. Kausi on ohi, ottelusarja on ohi. Ei tekosyitä, mutta teimme kaikkemme voittaaksemme. Toinen joukkue oli vain tuon verran parempi, Rantanen myönsi.

Rantasta tuskin nähdään Leijonien vahvuudessa MM-kisoissa toukokuussa. Hänellä on pikkuvammoja, jotka estänevät kisamatkan.