Helsingin Jokerit pelasi lähtökohtiin nähden onnistuneen kauden KHL:ssä. Helsinkiläiset selviytyivät konferenssin välieriin ja tippuivat kivikovalle TsSKA Moskovalle, mutta silloinkin kovan taistelun jälkeen.

Yksi kauden yllättäjiä on ehdottomasti nuori huippulupaus Eeli Tolvanen. 18-vuotias hyökkääjä rikkoi läpi kauden useita tulokasennätyksiä ja päätti runkosarjan teholukemiin 19+17=36. Vuosi on ollut Tolvaselle erittäin vaiherikas, sillä hän nousi Leijonien olympiaryhmään ja siirtyi hiljattain loppukaudeksi Nashville Predatorsiin jahtaamaan Stanley Cupia.

Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen kuvailee Tolvasen merkitystä KHL:n virallisilla nettisivuilla.

– Eeli oli yksi niistä pelaajista, jotka pystyivät tekemään maaleja, ja hän toi meille paljon sarjapisteitä. Todella tärkeä ja suuri pelaaja meille, Jalonen kertoo.

KHL:ssä ei aikaisemmin olla tavattu yhtä lahjakasta nuorta suomalaista. Jalonen kuitenkin kertoo, että Tolvasen esimerkin ansiosta sarjassa saatetaan nähdä lisää huippulupauksia, jotka eivät ole vielä valmiita NHL:ään.

– KHL on tosi hyvä paikka nuorille pelaajille, mutta pitää olla ikäryhmän parhaimmistoa pelatakseen täällä. Taso on erittäin korkea, joten pitäisi olla kuten Eeli. Uskon, että yksi tai kaksi suomalaista pelaajaa, jotka kiekkoilevat tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa juniorisarjoissa, hyötyisivät kaudesta KHL:ssä.