Ex-jääkiekkoilija Tuomo Ruutu on yllättäen liittynyt Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimiin, Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan.

Nuoret leijonat aloittaa tänään neljän maan turnuauksen Tshekin Hodoninissa.

Päävalmentaja Jussi Ahokas pyysi Ruudun mukaan tiimiinsä vasta hiljattain. Toistaiseksi on sovittu Ruudun olevan mukana vain kyseisessä Tshekin-turnauksessa.

– Olen tosi mielissäni tästä tilaisuudesta, mutta jatkosta en tiedä. Siitä päättävät muut, Ruutu kertoi Ilta-Sanomissa.

Myös miehen rooli on vasta hakusessa.

– Roolini varmaan tarkentuu turnauksen aikana, mutta yritän parhaani mukaan auttaa kaikessa, Ruutu sanoi.

Ruutu ei pelannut tällä kaudella missään. Talviolympialaisissa mies toimi TV5:n kommentaattorina. Vaikkei Ruutu ole ilmoittanut lopettaneensa uraansa, tämän kauden kuvioista voi vahvasti päätellä, että miehen aktiiviura on ohi.

Ruutu, 35, on voittanut Leijonissa kuusi arvokisamitalia, joukossa MM-kulta 2011, sekä World Cupin hopeaa 2004. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Ruutu juhli MM-kultaa keväällä 2000. Nuorissa leijonissa, joiden apuvalmentajaksi hän nyt hyppää, Ruutu voitti MM-hopeaa 2001 sekä MM-pronssia 2002 ja 2003. Meriittilistalta löytyy myös yksi Suomen mestaruus, eli Jokerien tuorein SM-kulta keväältä 2002.

NHL:ssä Ruutu pelasi 12 kauden aikana 735 runkosarjan ottelua tehoila 146+200=346. Menestys NHL:ssä jäi kuitenkin olemattomaksi, sillä vain keväällä 2008–09 Ruutu pääsi pelaamaan pudotuspelejä Carolina Hurricanesin riveissä. Nuo 16 ottelua kartuttivat tehosaraketta 1+3 pisteellä.