Oulun Kärppien superlupaavasta hyökkääjästä Rasmus Kuparista kaavaillaan todella korkeaa varausta ensi kesän NHL:n varaustilaisuuteen.

Kupari on pelannut tällä kaudella Liigassa 39 ottelua tehopistein 6+8=14. Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt taituri on jäänyt pudotuspelien viidessä kamppailussa ilman tehopisteitä.

Kupari esiintyi vuoden vaihteessa Nuorten Leijonien mukana U-20 MM-kisoissa ja pelasi siellä ilman tehopisteitä viisi ottelua.

Kuparin peliaika on ollut hyvin pahasti kortille kiven kovassa Kärppien ryhmässä. Nuorukainen on viilettänyt pääosin Kärppien kolmannen ketjun sentterinä ja peliaikaa on tullut vain hieman yli 12 minuuttia ottelua kohden.

The Athletic -lehden NHL-lupauksiin keskittyvä asiantuntija Corey Pronman näkee Kuparin vähäisessä vastuussa suuren haasteen NHL:n pelaajatarkkailijoille.

– Kupari on tulevan NHL-draftin yksi suurimmista kysymysmerkeistä. Siitä huolimatta, hän on minun kaavailuissa ensimmäisen kierroksen varaus. Häntä on silti todella vaikea arvioida, Pronman sanoo.

– Hän on pelannut viime aikoina hieman enemmän seurajoukkueessaan ja hänen fantastinen Ivan Hilinka -turnaus, kuten myös muut edellisvuosien maajoukkue-esiintymiset ovat jääneet pelaajatarkkailijoiden mieleen.

Kuparin fyysiset ominaisuudet näkyvät selkeästi jäällä, mutta vähäisen vastuun takia hänen henkisiä ominaisuuksia jäällä ei ole vielä testattu tarpeeksi.

– Hän on dynaaminen luistelija ja kiekonkäsittelijä. Kysymys kuuluukin: kuinka viisas hän on jäällä? Voiko hän tehdä hyviä korkeatasoisia suorituksia jäällä vai onko hän vain keskitasolla? Nuo ovat kysymyksiä, joista olen väitellyt pelaajatarkkailijoiden kanssa, Pronman kertoo.

Pronman näkee Kuparissa parhaimmillaan jopa top-10 -varauksen ensi kesän varaustilaisuuteen – mutta sekää ei ole mitenkään kiveen kirjoitettua.

– Parhaimmillaan hän näyttää aivan top-10-varaukselta. Mutta on olemassa aiheellisia kysymyksiä, kuuluuko hän oikeasti niille sijoituksille, asiantuntija pyörittelee.