Erik Karlssonilla ennennäkemättömiä vaikeuksia lapsen kuoleman jälkeen: ”En koskaan ennen kokenut”

© Kuva: Getty Images

Ottawa Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson joutui suuren surun murtamaksi, kun hänen lapsensa kuoli maaliskuussa. Samalla hän kohtasi aivan uudenlaisen vaikeuden – hänellä oli vaikeuksia motivoida itseään ottelua varten.

– Tämä on ollut äärimmäisen vaikeaa ja uskon, että paluu auttoi minua paljon siitä huolimatta, että oli äärimmäisen vaikeaa motivoida itseäni. Se on jotain, mitä en ole koskaan ennen kokenut, Karlsson kommentoi Ottawa Sunin haastattelussa.

Tästä johtuen Karlsson koki paremmaksi vetää itsensä sivuun joukkueen toiminnasta. Hänestä ei olisi huonosti motivoituneena hyötyä joukkueelleen.

– Tämän takia päätin jäädä pois viimeiseltä vieraskiertueelta. En ollut oikeassa mielentilassa ja ei olisi ollut reilua joukkuekavereilleni nähdä minut sellaisena ja että en pelaisi täydestä sydämestäni. Niin teimme loppuun asti ja jos en pystynyt olemaan esimerkkinä, oli parempi pysyä kotona ja selvittää henkilökohtaiset asiat ensin, joukkueen kapteeni taustoitti.

Karlsson on jo tehnyt selväksi, ettei ole käytettävissä Ruotsin maajoukkueeseen kuukauden päästä alkavissa MM-kisoissa.

– Tällä hetkellä minusta ei ole pelaamaan lisää jääkiekkoa.