Porin Ässissä tapahtuu ulkomaalaisten suhteen muutoksia tulevalle kaudelle. Kaikki eivät tule jatkamaan patapaidassa, vaan suuntaavat muualle.

Yksi varma lähtijä on jo tiedossa. Maksim Matushkinin on tiedetty suuntaavaan muualle, joka muodostaa ison aukon patapakkaan. Matushkin oli Ässien paras pistemies ja Liigan puolustajien pistepörssin toinen.

Jotkut kuitenkin jatkavat. Italialaisveskari Andreas Bernardin sopimus jatkuu, mutta muiden ulkomaalaisten kanssa on neuvoteltava uudet pahvit. Ben Blood, Marco Insam, Antoine Laganiere sekä Philip McRae ovat vielä kysymysmerkkejä jatkamisen suhteen.

–Päättyneen kauden ulkomaalaisvahvistuksissakin on pelaajia, jotka ovat ilmaisseet halunsa jatkaa. Asioita harkitaan, ja katsotaan mihin rahat riittävät, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi Satakunnan Kansalle.

–Todennäköisesti ulkomaalaisia on ensi kaudella vähemmän kuin tällä kaudella.

Ässät kotiutti kesken kauden, pitkälti yhteistyökumppanien avulla, kolme omaa kasvattia. Tommi Taimi, Sakari Salminen sekä Jarno Kärki palasivat kaikki kotikaupunkiinsa ja sopimukset jatkuvat myös ensi kauden yli aina kevääseen 2020.

Korpisalo heittää toimiston puolelle pientä painetta siihen suuntaan, että lisää rahaa joukkueen kasaamiseen irtoaisi tulevaisuudessa.

–Toiveissa on, että luku olisi hieman isompi kuin tällä kaudella.

Ässien budjetti oli tällä kaudella Korpisalon mukaan ”karvan alle kahden miljoonan euron”.

Koko Satakunnan Kansan jutun pääset lukemaan tästä linkistä.