NHL:n pudotuspelejä kohti vahvasti rynnivä Toronto Maple Leafs kaipailee jo rosteriinsa joukkueensa yhtä tärkeintä roolipelaajaa, eli Leo Komarovia. Vasemmalta ampuva romuluinen ja kovaa peliä suosiva sentteri on kantanut vaahteranlehtipaitaa taalajäillä edellisen kerran kuluvan kuun puolessa välissä.

Komarov pelasi pohjamutiin kuuluvaa Buffalo Sabresia vastaan parisen viikkoa sitten reilut kahdeksan minuuttia, mutta tuon jälkeen hän on ollut sivussa. Nyt esimerkiksi laitahyökkääjien paikalla viilettävien Kasperi Kapasen ja NHL:ssä debytoineen ruotsalaisen Andreas Johnssonin vastuut ovat olleet kasvussa.

Vaikka kuudessa pelissä jo maalin iskeneen ruotsalaisen panos Maple Leafs -luotsi Mike Babcockia miellyttääkin, on Komarov luonnollisesti kaivattu palanen rosteriin. Päävalmentaja tietää, mitä hänen joukkueensa suomalaiselta haluaa ja saa.

– Tarvitsemme kovan pelaajan ja alivoimien tappajan. Hän on mies. Asia on juurikin näin, mutta mielestäni Johnnykin on ollut todella hyvä, Babcock muotoili Sportsnetin mukaan.

Komarovin paluu tehnee hallaa nuorten maailmanmestaruuden Suomelle tammikuussa 2016 iskeneelle Kapaselle. Sivusto arveli jutussaan, että Johnsson on noussut organisaation järjestyksessä ”13:nneksi hyökkääjäksi” Kapasen jäädessä hänen varjoon ja täten jopa rosterin ulkopuolelle.

Ruotsalaisella on jutun mukaan ”jo paljon tukijoita Leafsin pukuhuoneessa”.

– Hän on hyvä kaveri, Maple Leafs -pakki Travis Dermott kehaisi.

Kapanen on iskenyt tällä kaudella tehot 7+2 ja viidessä edellisessä pelissä kaksi maalia (+1), Johnssonin saldo kauden kuudessa kamppailussa on puolestaan 1+0 ja -3.

Komarov on ollut lähiaikoina otsikoissa KHL-siirtohuhujen takia.