Jokerit sai lähteä lauantaina kesälomille, kun Moskovan TsSKA korjasi Hartwall-areenalla 4-3 -voiton. Jokerit pelasi hyvän ottelun, mutta lukuisat aloitustappiot koituivat kohtalokkaiksi.

– Tyhjä fiilinki on. Pelaajat laittoi kroppaa likoon ja antoivat varmasti ihan parhaansa, arvioi Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Jalosen mukaan Jokerit pelasi hyvän sarjan. Tulihan joukkueelle kaksi voittoakin.

– Eka peli oli ohipeli. Viisi viimeistä peliä olivat mielestäni miehekkäitä esityksiä. Joukkue syttyi taistelemaan. Saatiin aika hyvin puristettua tehoja irti. Mutta noin hyvä joukkue kuin TsSKA, niin pikkuisen parempi olisi pitänyt olla. Lähellä, mutta kohtuu kaukana kuitenkin.

Torstaina Moskovassa 82 kertaa torjunut Karri Rämö ei ollut lauantaina kokoonpanossa. Jalonen antoi Rämö-tiedustelusta yrmeän vastauksen.

– Loukkaantuminen. Mitäs pitäisi siihen sanoa? Ajattelinko antaa huilia seitsemänteen peliin vai? Ei tässä ihan idiootteja olla kuitenkaan. Joku kaveri on kipeä tai loukkaantunut, niin sitä voisi päätellä, että tällä kerralla oli loukkaantuminen kyseessä.

Jalonen valmensi Jokereita kahden kauden ajan. Hän on ollut tyytyväinen tehtäväänsä, joka nyt päättyi.

– Ollut kaksi hienoa vuotta huippuseurassa, huippuorganisaatiossa, huippusarjassa. Hieno joukkue täynnä huippujätkiä. Huippufanit. Valmentaja saa keskittyä vain valmentamiseen. Ei tarvitse hankkia pelaajia, eikä miettiä olosuhteita. Enempää ei voi valmentaja pyytää. Hienoa aikaa ollut.

Viime kaudesta Jokerit paransi, mutta toista kierrosta pidemmälle rahkeet eivät pudotuspeleissä riittäneet.

– Lähellä oltiin. Viime vuodesta mentiin selkeästi eteenpäin ja se oli positiivinen asia. Mutta ei vaan riittänyt. Ihan turhaa jossitella. Tulosta kunnioitetaan, päätti Jalonen.