Onhan tämä nyt hämmentävä tilanne.

Ja kutkuttava. Erityisesti Patrik Laineelle.

Winnipeg Jetsin 19-vuotias maalitykki kasvoi harjoittelemalla päivittäin tuntikausia laukaustaan kotinsa takapihalla Tampereella. Treenisessioiden välissä Laine usein katseli idolinsa, NHL:ssä maaleja takoneen venäläistähden Aleksandr Ovetshkinin hienoimpia maaleja koostevideoilta.

Ensi yönä Suomen aikaa Laine ja Ovetshkin, 32, kohtaavat NHL-ottelussa. Ja missä tilanteessa!

Toista NHL-kauttaan pelaava nuori Laine sekä peräti kuudesti NHL:n runkosarjan maalipörssin voittanut, veteraani-ikää lähestyvä Ovetshkin, ovat ottelun alkaessa tasoissa NHL:n maalipörssin kärjessä!

Kumpikin on paukuttanut ennen kohtaamista 40 osumaa.

– On kunnia johtaa maalipörssiä hänen kanssaan, Laine sanoi NHL.comille.

NHL.com muistutti jutussaan myös Laineen ja Ovetshkinin ensimmäisestä kohtaamisesta vuoden 2016 MM-kisoissa. Tuolloin Ovetshkin taklasi Lainetta lujaa, ja Laine vain hymyili.

– En pese tätä paitaa ikinä, koska hän taklasi minua, Laine vitsaili ottelun jälkeen.

Laine myöntää, että Rocket Richard Trophyn voittaminen on hänelle suuri tavoite ja motivaation lähde.

– Jokainen maalintekijä unelmoi siitä. Se on ollut myös minulle suuri unelma. Joukkueen tavoitteiden rinnalla se on minulle iso motivaation lähde, Laine sanoi.

Laine sanoo, ettei varta vasten seuraa Ovetshkinin tai kenenkään muiden pelaajien maalimääriä päivittäin.

– Katson paljon pelejä ja seuraan tuloksia, ja olen aika hyvin kartalla siitä, mikä tilanne milloinkin on. Joskus katselen myös maalintekijätilastoja, mutta en pidä niistä mitään kirjaa, Laine kertoi.

Nyt Laineen kohdalla ei puhuta pelkästään maalipörssin voitosta vaan maagisen 50 maalin rajan rikkomisesta. Jos hurja tahti säilyy runkosarjan loppuun asti, kymmenen maalin tekeminen jäljellä olevissa 14 ottelussa ei ole mahdoton saavutus.

– Ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu. Kymmenen peliä sitten olin 25 maalissa, ja kukaan ei puhunut edes 40 maalista, Laine muistutti.

Tosiaan. Yhdessätoista viime ottelussaan Laine on takonut käsittämättömät 15 maalia. Ovetskin taas on tehnyt samalla ajanjaksolla kuusi maalia, ja viidessä viime pelissä vain yhden. Käyrät näyttävät siis tyystin eri suuntiin.

Jos Laine voittaisi maalipörssin, hän olisi vasta toinen alle 20-vuotiaana kyseiseen temppuun yltävä NHL-pelaaja, tilastosivusto Elias Sports Bureau kertoo. Rick Nash oli 19-vuotias jakaessaan kärkisijan Jarome Iginlan ja Ilja Kovaltshukin kanssa kaudella 2003–04. Tuolloin voittoon riitti 41 osumaa.

Ovetshkinista puolestaan tulisi vanhin maalipörssin voittaja sitten Phil Espositon, joka oli 33-vuotias latoesaan peräti 61 maalia kaudella 1974–75 Boston Bruinsin paidassa.