Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urakka olympialaisten alkulohkossa huipentuu sunnuntaina otteluun Ruotsia vastaan. Mittelössä on panoksena lohkovoitto, ja tuohon koitokseen leijonalauma lähtee loistavista asetelmista. Olihan Suomi iskenyt perjantain pelien jälkeen eniten maaleja koko turnauksessa yhdessä Venäjän olympiaurheilijoiden muodostaman joukkueen kanssa.

Suomi on kuulunut läpi turnauksen tehokkaimpien maiden kastiin. Juurikin maalien takominen nousi esille päävalmentaja Lauri Marjamäen kommenteissa useampaan otteeseen.

– Kyllä tehokkuus on hyvää luokkaa. Kymmenen maalia kahdessa ottelussa. Tänään taas kolme riistomaalia. Ollaan oikealla tiellä, luotsi iloitsi perjantaina.

Toisaalta maaleista ei ole iloa jatkossa, jos peli ei muuten toimi. Faktahan on se, että Saksa- ja Norja-peleistä on paha vetää johtopäätöksiä esimerkiksi sen suhteen, miten Suomi isompia maita vastaan pelaa.

– Kyllä meidän pelillinen suunta menee oikeaan. Nyt on hyvä ottaa happea ja keskittyä sunnuntaina Ruotsin kaatoon.

Pelillisestikin tekeminen on siis oikeilla raiteilla. Ja kymmenen iskettyä osumaa kruunaa loistavan turnauksen alun.

– Ei meiltä ainakaan itseluottamusta puutu. Kymmenen maalia on paiskattu kahteen peliin, joukkonsa sunnuntaina Ruotsin kimppuun johdattava Marjamäki painotti lopuksi.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Gangneung